Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο βιασμος του Τσοκλη

Η φαλλοκρατικη, σεξιστικη αντιληψη περι βιασμου του κ. Τσοκλη ( http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3DJ07aeJ0ot64%26feature%3Drelated ) αποτελει δυστυχως αλλη μια αποδειξη οτι η βλακεια δεν εχει συνορα ουτε πολιτικο χρωμα οσο και αν καποιοι προσπαθουν να πεισουν οτι ο πολιτικος χωρος στον οποιο ανηκουν ειναι απαλλαγμενος απο συνδρομα τετοιου ειδους . Δυστυχως, τετοιες αντιληψεις συναντωνται ακομα και σε χωρους που με βαση τα κυριαρχα στερεοτυπα δεν πασχουν απο σεξιστικες ιδεες , οπως αυτος που ανηκει ο κ. Τσοκλης . Επισης επιβεβαιωνει το γεγονος οτι αυτη η αντιληψη υπαρχει και πολλες φορες κυριαρχει ιδιως στην επαρχια ή σε ανθρωπους της γενιας του κυριου Τσοκλη , που μεγαλωσαν σε μια πουριτανη, υπερσυντηρητικη κοινωνια οπου η αρκουσε η θεα της γαμπας μιας γυναικας για να θεωρηθει παστρικια ! Η διαπιστβση αυτη επιβεβαιωνεται και απο τον προσφατο βιασμο στην Αμαρυνθο : ( http://tvxs.gr/node/56680/318830 : ''μαρτυρια κατοικου :«Τους έθιγε συνέχεια τον ανδρισμό τους. Τι θέλατε να κάνουν τα παιδιά;» λέει ένας νεαρός από τη στενή παρέα των τεσσάρων. «Τι σημαίνει τους έθιγε τον ανδρισμό τους;» ρωτώ (δημοσιογράφος Δ. Κρουσταλλη). «Να, τους έλεγε ότι δεν ξέρουν τίποτα από σεξ, τους προκαλούσε» [...] '' , αποσπασμα απο κειμενο που υπογραφεται απο συλλογικοτητες πολιτικες και γυναικεια κινηματα ( http://indy.gr/newswire/diki-stin-amaryntho-gia-biasmo-mathtrias-to-dikastrio-den-brke-tin-altheia ) : '' Στη συγχρονη σεξιστικη Ελλαδα εξακολουθει να κυριαρχει η αποψη οτι το θυμα του βιασμου ''τα ηθελε'' , οτι ο βιασμος δεν ειναι ξενος προς τη ''γυναικεια φυση'',(...)

Το κακο ειναι οτι ενω τετοιες αντιληψεις συνηθως με το που διατυπωνονται, κατευθειαν κατακρινονται τουλαχιστον απο τους ''προοδευτικους'' (ευτυχως...) , στη συγκεκριμενη περιπτωση επειδη τη μαλακια την ειπε ενας καλλιτεχνης, αριστερος με ''αναρχικιες ιδεες '' οπως ο ιδιος ειπε οι ιδιοι ''προοδευτικοι'' αρχισαν να το σκεφτονται και να μετριαζονται οι αντιδρασεις τους και να αρχιζουν τα διπλωματιστικα.

Το τραγελαφικο της ολης υποθεσης ειναι οτι κατα την εναρξη της εκπομπης η κρατικη τηλεοραση κοτσαρει και το σημα καταλληλο για ολους δες : http://www.youtube.com/watch?v=6PPrhe_8_VE . Να αφησει δηλαδη ο γονιος το παιδι του ( στην εφηβεια μεσα στο μπερδεμα και με τις ορμονες να χτυπουν κοκκινο ) να βλεπει ΝΕΤ ησυχος οτι το παιδι του του αρεσει η τεχνη και οτι θα γινει κουλτουριαρης , βεβαιωμενος απο την σημανση του προγραμματος οτι το προγραμμα ειναι καταλληλο ακομα και για 8χρονα και το παιδι του να ακουει τις αηδιες του κυριου Τσοκλη, ο οποιος ως καλλιτεχνης λανσαρει ως ''αναρχικιες'' -οπως ο ιδιος υποστηριζει - τις ιδεες του. Το γεγονος οτι καμια φυσικα σχεση δεν εχουν με τον αναρχισμο , τουναντιον ειναι παντελως αντιθετες με την κοσμοθεωρια και τις αξιες που πρεσβευει ο αναρχισμος, ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει κανεις μ' αυτον, δεν αρκει , αφου ο Χ 15 χρονος μεσα στη τρελα της εφηβειας του και στην αναγκη του για αλλαγη για επανασταση και τα συναφη θα παει να βιασει για να αποδειξει οτι ειναι αναρχικος - καλλιτεχνης ! ( βλ. πχ Αμαρυνθο )

Φυσικα, εντυπωση προκαλει το γεγονος οτι η συγκεκριμενη εκπομπη ειναι προ δεκαετιας και ξαφνικα τωρα ανακαλυφθηκε, οπως και το γεγονος οτι εχει κυκλοφορησει μονο το σχετικο αποσπασμα. Επομενως , διατηρω την επιφυλαξη, ή καλυτερα, ελπιζω οτι προκειται για μια αποσπασματικη επιλογη ή μια συρραφη των λεγομενων του κ. Τσοκλη και οτι μαζι με τα παραλειπομενα το συμπερασμα που θα εβγαζε κανεις θα ηταν τελειως διαφορετικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου